Rivierpark Scheldevallei

Het Kasteel van Bornem is de perfecte start van een bezoek aan de Scheldevallei. Samen met nog andere grote kastelen vormen wij de toegangspoorten tot het Rivierpark Scheldevallei, een combinatie van unieke erfgoedparels, prachtige natuur en leuke terrasjes.


                                                     

Toerisme Klein-Brabant

In het idyllische Klein-Brabant slingert de Schelde zich een weg tussen groene oevers, slikken en schorren. Hier kan u uzelf onderdompelen in een dromerige atmosfeer en de onmetelijke gastvrijheid van gezellige inwoners. Wandelaars, fietsers en cultuurfanaten halen hun hartje op.


Zoekt u inspiratie voor een toffe uitstap, fiets- en wandelbrochures of een mand vol lokaal lekkers? Dan bent u bij Toerisme Klein-Brabant - Scheldeland vzw aan het juiste adres.

Gemeente Bornem

In de zomer van 2020 werd het startschot gegeven voor een heleboel vernieuwingen in en rond het Kasteel. In samenwerking met de Gemeente Bornem en met steun van Toerisme Vlaanderen en Regionaal Landschap komt er onder andere een belevingscentrum in de bijgebouwen van het Kasteel, een complementair onthaalcentrum in de Abdij van Bornem, een uitkijktoren en worden de kasteeldreven opnieuw aangelegd.


Hierdoor zal het Kasteeldomein van Bornem een topper zijn wanneer het toeristisch seizoen van 2022 aanbreekt…