Historische boeken en gravures

De prachtig gerenoveerde bibliotheek en bureel bevatten een unieke collectie handgeschreven boeken en werken van Pieter Bruegel de Oude.

Pieter Bruegel de Oude

In het kasteel stelt Graaf John de Marnix zijn persoonlijke collectie Bruegel gravures tentoon, één van de grootste privé collecties ter wereld.

Het Koetsenmuseum

In de majusteuze bijgebouwen ontdek je een grote en unieke privé collectie koetsen en attributen voor het optuigen van paarden.

Pedro Coloma

Vervallen en leeggeplunderd tijdens de geuzenoorlogen (tachtigjarige oorlog) kwam het kasteel in 1587 in het bezit van de Spaanse edelman Pedro Coloma.

Oudste eendenkooi van Europa

In historische bronnen is er al in 1318 sprake van een aanzienlijke eendenvangst te Bornem waarvoor een grote vanginstallatie nodig was.

Philips de Marnix

Permanente tentoonstelling gewijd aan Philips de Marnix de Sainte Aldegonde (1540-1598), rechterarm van Willem van Oranje.

18de eeuws meubilair

De talrijke ruimtes van het kasteel zijn smaakvol ingericht en herbergen een rijke verzameling prachtig 18de eeuws meubilair.

Het leven in en rond het kasteel

Een bezoek aan het kasteel geeft je een beeld van het leven in en rond het kasteel, doorheen zijn lange en rijke geschiedenis.

Een rijke geschiedenis

Een verdedigingsburcht tegen de Noormannen, bezit van de Spaanse edelman don Pedro Coloma en later van de familie de Marnix.

Adellijke portretten

In de talrijke kamers maak je kennis met onder andere Margaretha van Oostenrijk, Keizer Karel V, Filips II van Spanje en het Huis van Oranje-Nassau.